Dit moet je weten over Diazepam bijwerkingen

Dit moet je weten over Diazepam bijwerkingen

Dit moet je weten over Diazepam bijwerkingen

De bijwerkingen van Diazepam zijn goed in kaart gebracht zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Steeds meer Nederlanders krijgen Diazepam voorgeschreven of gebruiken het voor hun gezondheid. Dat is niet gek, want Diazepam heeft een brede werking die ingezet kan worden bij veel verschillende aandoeningen. Van slechte slaap tot angstgevoelens, dit medicijn kan uitermate effectieve verlichting bieden.

Er bestaat geen medicijn zonder bijwerkingen, daarom is het ook bij Diazepam belangrijk om alert te zijn op eventuele neveneffecten. Maar hoe ernstig zijn deze? Hoe vaak komen ze voor? En is het medicijn eigenlijk gevaarlijk? Op al deze vragen zullen wij in dit artikel antwoord geven. Wil je liever direct online Diazepam kopen, ook als je geen recept hebt? Bekijk dan het aanbod in onze online apotheek.

Inhoudsopgave

Wat is de Diazepam werking?

Op onze site vind je uitgebreide informatie over wat Diazepam is en hoe het precies werkt op wetenschappelijk niveau. Daarom zullen we in dit artikel alleen de belangrijkste elementen behandelen.

Diazepam is een spierverslapper. De actieve stoffen in dit medicijn zorgen ervoor dat spieren minder impulsen krijgen en dat de signalen in de hersenen worden gereguleerd. Dit is een algemeen effect dat werkt bij verschillende gezondheidsproblemen.

Wanneer gebruik je dit medicijn?

Juist door het brede, algemene effect van Diazepam kan het voor verschillende situaties worden gebruikt. Herken jij één van de onderstaande effecten? Dan kan Diazepam een geschikt medicijn zijn voor jou. Er zijn echter verschillende situaties en omstandigheden waardoor Diazepam wel of niet een geschikte optie is, zelfs als je onder de onderstaande categorieën valt. Gebruik dit medicijn daarom alleen op advies van je huisarts of specialist. Diazepam wordt gebruikt bij:

  • Slaapproblemen.
  • Angststoornissen.
  • Gespannenheid.
  • Sommige vormen van epilepsie.
  • Spierkrampen.
  • Alcoholontwenning.
  • Onrust.
Door een brede Diazepam werking kunnen dokters dit medicijn voor meedere doeleinden inzetten.

Niet iedereen krijgt last van bijwerkingen

Een belangrijk detail om te realiseren is dat lang niet iedereen last krijgt van Diazepam bijwerkingen. Bij correct gebruik krijgt slechts een klein deel van de patiënten te maken met bijwerkingen. Deze bijwerkingen zijn onder te verdelen in milde bijwerkingen, oplopend tot ernstige bijwerkingen. Milde bijwerkingen zoals vermoeidheid komen het vaakst voor, terwijl de gevaarlijke bijwerkingen bij minder dan 1% van de gebruikers die dit medicijn gebruiken kunnen optreden. Hierbij geldt wel één regel:

Gebruik Diazepam altijd volgens de voorschriften.

Om de kans op bijwerkingen zo laag mogelijk te houden is het cruciaal om de Diazepam bijsluiter en instructies precies te volgen. Bij onjuist, overmatig en foutief gebruik kan de kans op Diazepam bijwerkingen erg toenemen.

Kies voor betrouwbare medicatie

Diazepam als medicijn is de laatste jaren erg populair geworden. Niet alleen als spierontspanner, maar vooral als slaapmiddel. Als slaappil wordt dit medicijn vaak gebruikt om pijn of onrust tijdens het slapen te onderdrukken.

Gebruik je Diazepam? Zorg er dan voor dat je alleen betrouwbare medicatie slikt. Door je medicatie alleen bij je eigen apotheek op recept te halen ben je er zeker van dat je 100% originele medicatie krijgt. Lang niet alle online plekken verkopen echte Diazepam, ook al wordt dit wel zo aangeprijsd. Wil je online Diazepam kopen? Kies dan voor een betrouwbare online apotheek. Onze online apotheek is specifiek gespecialiseerd in Diazepam en verkopen alleen dit product. Daarom ben je er bij ons zeker van dat je 100% originele Diazepam kan kopen, ook als je geen recept hebt.

Op welke bijwerkingen moet je letten?

Zelfs als je dit medicijn en slaapmiddel op de correcte manier gebruikt, kan je te maken krijgen met Diazepam bijwerkingen. Sommige mensen reageren vanwege hun gezondheid, medicijngebruik of allergie nu eenmaal heftiger op medicatie dan anderen. Merk je dat je last hebt van Diazepam bijwerkingen, dan raden we je aan om zo snel en veilig mogelijk te stoppen met het gebruik van dit medicijn. Vervolgens kan een arts je adviseren voor het gebruik van een ander medicijn dat dezelfde werking heeft, maar zonder de bijwerkingen.

Als het gaat om Diazepam bijwerkingen kunnen we dit verdelen in 3 groepen: veel voorkomende, zeldzame en zeer zeldzame bijwerkingen.

Veel voorkomende bijwerkingen

Dit zijn bijwerkingen die “vaak” optreden. Zo’n 5% tot 30% van de gebruikers kunnen deze bijwerkingen in enige mate ervaren. Het gaat om de volgende effecten:

BijwerkingSymptomenKans
VermoeidheidGevoel van vermoeidheid en zwakte15-30%
DuizeligheidLicht gevoel in het hoofd, evenwichtsproblemen10-20%
SpierzwakteZwakte of verminderde kracht in de spieren10-15%
Droge mondGevoel van droogheid in de mond5-10%
VerwarringDesoriëntatie, moeite met concentreren5-10%
MisselijkheidGevoel van misselijkheid5-10%
SlaperigheidOvermatige slaperigheid of lethargie5-10%

Zeldzame bijwerkingen

Dit zijn bijwerkingen die bij slechts een klein deel van de gebruikers kunnen optreden. Slechts 1 tot 5% van de mensen die Diazepam slikken kunnen dit ervaren:

BijwerkingSymptomenKans
Veranderingen in stemmingStemmingsschommelingen, depressie1-5%
GeheugenverliesTijdelijk geheugenverlies of black-outs1-5%
Verminderde ademhalingOppervlakkige ademhaling of kortademigheid1-5%
MaagklachtenBuikpijn, dyspepsie1-5%
Visuele stoornissenWazig zien, dubbel zien1-5%
TremorenTrillende of schokkende bewegingen1-5%
VerstoppingMoeite hebben met stoelgang1-5%

Zeer zeldzame bijwerkingen

Een heel klein deel van de gebruikers van Diazepam kan deze zeer zeldzame bijwerkingen merken. Val jij hieronder neem dan direct contact op met je huisarts.

BijwerkingSymptomenKans
Allergische reactiesHuiduitslag, jeuk, zwelling van het gezicht<1%
HallucinatiesWaarnemen van dingen die er niet zijn<1%
ConvulsiesOngecontroleerde spiercontracties<1%
Suïcidale gedachtenGedachten aan zelfbeschadiging of zelfdoding<1%
LeverproblemenAbnormale leverfunctietesten, geelzucht<1%
Verlaagde bloeddrukDuizeligheid bij het opstaan, flauwvallen<1%
GewichtsveranderingenGewichtstoename of gewichtsverlies<1%

Is dit medicijn verslavend?

Diazepam hoeft niet verslavend te zijn. Toch kan er bij incorrect gebruik verslaving, ook wel afhankelijkheid genoemd, ontstaan. Vooral mensen die dit medicijn langer gebruiken dan is toegestaan, bijvoorbeeld als slaapmiddel, kunnen last krijgen van afhankelijkheid.

Doordat je lichaam gewend raakt aan Diazepam als slaapmiddel, zal het steeds minder slaapstoffen produceren om zelf in slaap te kunnen vallen. Het raakt gewend aan een constante toevoer van medicatie en krijgt het signaal dat het zelf dit niet meer aan hoeft te maken. Hierdoor wordt het heel moeilijk om zonder medicatie nog in slaap te vallen. Dit noemen we afhankelijkheid.

De enige (en beste) manier om van afhankelijkheid af te komen is door geleidelijk af te bouwen met het gebruik van deze slaappil. Je slaapt tijdelijk wat slechter, maar laat je lichaam weer op een lichaamseigen manier de slaapprikkels opwekken. Dit doe je aan de hand van een afbouwschema dat jouw huisarts voor je op kan stellen.

Afhankelijkheid en gewenning

Naast afhankelijkheid moeten we het ook hebben over gewenning. Dit is namelijk nauw verbonden aan afhankelijkheid. Wie Diazepam voor een lange tijd slikt, kan te maken krijgen met gewenning. In dit soort situaties raakt je lichaam gewend aan dit medicijn. Waar één pil een volledig effect had in het begin, wordt het steeds minder effectief. Zelfs bij grotere doseringen zal het volledige effect niet worden behaald. Het lichaam raakt letterlijk gewend aan slaapmedicatie. De enige manier om dit op te lossen is het gebruik te verminderen met een afbouwschema. Hierdoor verfrist het lichaam en kan dit medicijn op een later moment weer het volle effect krijgen.