Wanneer gebruik je Diazepam

Wanneer gebruik je Diazepam

Wanneer gebruik je Diazepam?

Wat is Diazepam precies en wanneer gebruik je het? Onze experts leggen het uit.

Als online apotheek zijn wij gespecialiseerd in de vrije verkoop van Diazepam. Steeds meer Nederlanders komen uit bij dit medicijn voor de aanpak van hun slaapproblemen en andere aandoeningen. Maar wat is Diazepam nu eigenlijk, en wanneer gebruik je het? In dit artikel zullen we dieper ingaan op deze vragen zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

Inhoudsopgave

Wat is Diazepam precies

Diazepam is een medicijn dat behoort tot de groep benzodiazepinen. Het is een krachtige spierontspanner die ervoor zorgt dat het lichaam kan ontspannen. Dit doet het door een signaal af te geven op zenuwniveau, en de signalen in de hersenen te reguleren. Juist omdat het zo diep werkt wordt het vaak voorgeschreven door huisartsen bij patiënten die last hebben van slaapproblemen, epilepsie en angststoornissen.

Voor wie is dit medicijn bedoeld?

Het bijzondere aan dit medicijn is dat het effectief is in verschillende situaties. Om dus goed te snappen voor wie het bedoeld is, moeten we de meest voorkomende situaties uitlichten:

Dit medicijn gebruiken als slaapmiddel

Verreweg de meeste mensen zullen Diazepam slikken als slaapmiddel. Niet alleen zorgt het ervoor dat je minder pijn hebt, het zorgt er ook voor dat het lichaam kan ontspannen. Mensen die moeite hebben met slapen hebben vaak last van interne of externe overlast, zoals pijn of geluidsoverlast. Met Diazepam wordt het lichaam rustig gemaakt waardoor het zelf de slaapprikkel aan kan maken. Hierdoor is Diazepam vaak een betere optie dan bijvoorbeeld Zopiclon of Zolpidem.

Rugpijn verminderen met Diazepam

Diazepam wordt ook gezien als algemene pijnstiller. Het wordt specifiek voorschreven bij chronische rugpijn, zoals het geval is na een ongeluk. Doordat het de spieren ontspant, kan pijn verminderd worden.

Dit alles komt met een extra voordeel: mensen die moeite hebben om in slaap te vallen door rugpijn, kunnen met Diazepam beter uitrusten. Dit zorgt voor een sneller herstel en betere nachtrust.